Wanneer COVID-19 roet in het eten gooit…

Eind februari had ik contact met Rozine Verzele van Transport Verzele in Bornem. Ze vroeg mij om raad voor de problemen bij het downloaden van de gegevens van de tachograaf en haar chauffeurs die in zowat de hele BENELUX rondrijden. Covid-19 gooide echter roet in het eten, waardoor meer dan de helft van de vrachtwagens nu stil staan op het bedrijf!

Alain Geeraerts (Rauwers Region Manager Antwerpen & Brussel NL)

In volle lockdown…

Ondanks de lockdown belde ik haar terug en stelde voor om van deze verplichte rust gebruik te maken om alle vrachtwagens uit te rusten met de verschillende oplossingen die we hadden voorgesteld.

Rozine aarzelde geen moment en gaf me de nummerplaten door en alle nodige informatie voor het dossier. We bevestigden de bestelling per mail en planden deze meteen in met ons immer operationele technische team.

Marc, één van onze technici, ging elke dag ter plaatse. In minder dan een week tijd werd de hele vloot uitgerust met de drie gekozen oplossingen om de vloot na de lockdown beter te beheren:

  • download op afstand van de gegevens van de tachografen en de bestuurders
  • track & trace om elke vrachtwagen 24/7 in real time te volgen
  • drivesafe voor een gecontroleerd en zuinig rijgedrag van de chauffeurs.

Online opleiding

Vrijdag werd afgerond met een opleiding door onze lesgever Christophe – via Teamviewer – hoe kan het ook anders met Corona.

Dit alles in een sfeer van vertrouwen en met een opmerkelijke efficiëntie.