Het COVID19 heeft ons dagelijks leven veranderd!

Hoe doe ik dat?

Ik ben een verkoper. Zoals iedereen, zit ik thuis. Hoe doe ik dat? Ten eerste heb ik mijn bureau grondig opgeruimd en ingericht voor mijn toekomstige videocalls. Ik greep deze kans ook aan om orde te scheppen in mijn database. En dan was ik klaar! Het telewerk liet trouwens niet op zich wachten …

Stéphane Leclerq (Region Manager – West-Vlaanderen en Henegouwen)

Operationeel blijven

Gelukkig blijft Rauwers operationeel (de administratieve en technische teams werken gewoon verder vanuit hun kantoor in de Navezstraat). Zo kon ik probleemloos West Vlees in Roeselare verder helpen. Zij hadden Alcolock alcoholsloten besteld voor hun nieuwe vrachtwagens. Onze technicus is ze ter plaatse gaan installeren.

Bescherming eerst!

En omwille van dit verdomde virus deden we er maar liefst 3000 opzetstukken voor de alcoholtesters bij. Dit bedrijf levert immers varkensvlees aan supermarkten in heel het land. Gezien de context zijn ze dus vaker op de baan en rijden er ook meer verschillende chauffeurs. De regels zijn heel streng en er moeten genoeg opzetstukken zijn.

Materiaal op voorraad

Bovendien heb ik dankzij alle materiaal in voorraad tot nu toe alle verzoeken van de MUG-diensten en politiezones kunnen inlossen. Soms werd er om herstellingen gevraagd, andere keren werd er signalisatiemateriaal aangekocht. Niet alleen onze technici zijn aan het werk, ook onze Service Centers zijn beschikbaar. Dit wordt momenteel erg op prijs gesteld door alle spoeddiensten in heel België.

Een kijkje nemen bij andere landen…

Deze crisis is wereldwijd. We worden dan ook voortdurend geconfronteerd met alarmerende nieuwsberichten. Ik liet me echter inspireren door de werkwijze van de Amerikaanse politie. Zij laten de standlichten in hun lichtbalk de hele tijd aan. Ik heb dus de politiezones uit mijn regio gecontacteerd en hen aangeraden hetzelfde te doen. In deze periode van grote angst krijgen ze zo meer zichtbaarheid tijdens hun rondes overdag. Dit stelt de burgers toch een beetje meer gerust, aangezien ze zo begrijpen dat ze een beroep op hen kunnen doen, indien nodig.

Mekaar helpen

We hebben ook een installateur geholpen bij de installatie van onze apparatuur in nieuwe politievoertuigen, zodat de levering niet in het gedrang kwam. Tot slot mag onze manier van leven dan wel veranderd zijn, wij doen er alles aan om hulpverleners in nood zo goed mogelijk te helpen.