HULP! Een ziekenwagen roept ons ter versterking.

Philippe Smet, directie Ambulances Smet


Ambulances Smet is actief in de Franse departementen Haute-Marne (52) en de Vogezen (88). Hun voertuigen zijn toegewijd aan redding en spoedeisende hulp om te voldoen aan de vraag van de ziekenwagens in samenwerking met de MUG en eventuele reddingswerkers.

“Onze taak confronteert ons met allerlei noodsituaties, van de gelukkigste tot de meest dramatische. Of het nu gaat om een geboorte, een ernstig gewond kind, we zijn natuurlijk getraind in alle soorten situaties, en soms zelfs heel specifiek.

24/7 paraat, pleit ik voor de veiligheid van patiënten en personeel met de nieuwste apparatuur. Ik herinner me die dag toen de ziekenwagen van een naburige afdeling enigszins in paniek contact met me opnam. Ik voel zijn stress en zijn angsten in volledige interventie.

Het ging om de interventie bij een persoon met een BMI (body mass index) ruim boven het gemiddelde, aangezien hij bijna 330 kg woog. Dit type nieuwe interventies in Frankrijk komt uit de Verenigde Staten. Onze ambulances zijn hiervoor uitgerust en onze teams worden daar opgeleid: bariatrisch transport (transport van zwaarlijvige mensen). De buur-ziekenwagen-collega, die er niet op voorbereid was, was verrast en merkte dat hij vastzat en niet langer wist hoe hij met deze patiënt in vitale nood moest omgaan.
We kwamen heel snel ter plaatse en namen het zonder incidenten over, door samen te werken met de aanwezige hulpdiensten.

Goed voorbereid zijn is alles: de professionele training van personeel, hun veiligheid en die van patiënten met efficiënte voertuigen aangepast aan onze missies, uitgerust met de beste apparatuur. After-sales service is trouwens ook een schakel in deze keten en bij Sirac reageren ze altijd snel! Dat is voor ons net zo belangrijk !”

Voor en na de Valor…

“Wat ons materiaal betreft, is het absoluut noodzakelijk om altijd het beste te hebben. Het is uiterst zeldzaam voor ons om een ongeval te hebben. Ik kies het materiaal wanneer ik het voertuig koop.

De Sirac-catalogus geeft me een idee dat nog duidelijker wordt met het advies van de vertegenwoordiger, Florent Oberon. Smet Ambulances werkt al meer dan vijftien jaar vol vertrouwen met hem.

Ik denk dat we de eerste in Frankrijk waren die ons in 2016 hebben uitgerust met de Valor-lichtbalk. Sinds- dien is er een “voor- en na Valor”. We hebben allemaal dit ongelooflijke verschil gezien en gewaardeerd! Dit wordt gevoeld onderweg omdat gebruikers ons veel beter en sneller opmerken. Ze zijn aandachtiger geworden en wijken veel sneller voor ons dan voorheen”.