Fleet management

Duidelijke analyse en opvolging van het rijgedrag

Optimaal beheer van uw wagenpark

Rauwers Controle, een pionier op het gebied van tachografen in België, begon met kostenbesparend en veiligheidsgericht wagenparkbeheer lang voordat de tachograaf eind jaren zeventig verplicht werd gesteld voor alle Europese vrachtwagens. Toen waren tachografen en hun papieren registers de enige manier om het rijgedrag van de bestuurders te beoordelen, zodra zij de weg opgingen. Grote wagenparken zoals Shell en de Belgische Post voerden in die tijd wetenschappelijke studies uit. Daaruit bleek dat het controleren van de rijstijl door vergelijking van de tachograafgegevens leidde tot een toename van het aantal ongevalvrije kilometers en een algemene daling van het brandstofverbruik en de slijtage van het voertuig.

12.000 MiX Telematics geconecteerde voertuigen
+65% van Belgische autobussen uitgerust met SecuDrive
18.000 voertuigen archiveren hun tacho gegevens in TIS-Web

Onze afdeling Fleet Management is de directe erfgenaam van het tachograaf-tijdperk en blijft de veiligheid van onze klanten waarborgen, alsook de algemene verkeersveiligheid.

De middelen zijn veranderd met de komst van informatica, Internet (IoT), boordomputers met on-board can-bussysteem die de ontwikkeling van de technologie mogelijk hebben gemaakt. Maar de tijdgeest is gebleven, en het is opvallend dat onze oorspronkelijke klanten, zoals Bpost of brandstof-, gas- of personenvervoerbedrijven, nog steeds de kern van ons klantenbestand vormen.

In België en Frankrijk rijden dagelijks enkele tienduizenden voertuigen rond die uitgerust zijn met onze producten of oplossingen. Wij zijn natuurlijk bijzonder trots op onze bijdrage aan de verkeersveiligheid voor allen!

DLD

Automatische overdracht van alle tachograafgegevens :
 • U vermijdt overtredingen en bijhorende sancties.
 • Draadloze gegevensoverdarcht van het massageheugen van de tachograaf en de bestuurderskaart met bijhorende voertuiggegevens en -positie.
 • Automatische en veilige upload van gegevens in overeenstemming met de wetgeving.
 • Snelle en veilige gegevensoverdracht via GPRS (mobiel telefoonnetwerk)
 • Eenvoudig en zorgloos gebruik
 • Automatische gegevensoverdracht met archiveringtool TIS-Web mogelijk

MiX 3D - TachoDownload

MiX 3D is een oplossing voor het automatisch downloaden van digitale tachograafgegevens via het track&trace systeem. Het stelt u in staat gegevens op afstand en op tijd over te dragen: geen zorgen meer!

Daarnaast blijven alle standaard Track&Trace functionaliteiten beschikbaar om uw wagenpark op te volgen en te beheren alsook de veiligheid te verhogen.

Geotab

Optimaliseer uw wagenparkbeheer en maximaliseer de productiviteit van uw wagenpark met onze gebruiksvriendelijke telematica-oplossingen op basis van gegevensanalyse. Of u nu 1 of meer dan 1.000 voertuigen hebt, wij hebben de perfecte oplossing voor u.

MyGeotab fleet management software is beschikbaar voor alle Geotab klanten en geeft u toegang tot relevante informatie over de prestaties van uw wagenpark. Krijg informatie over vlootbewaking door real-time gegevensanalyse, toegankelijk via het Geotab-platform:

– Geavanceerde vlootstatusrapporten
– Verbeterd rijgedrag
– Real-time gegevensfeedback
– Geolokalisatie van het voertuig
– Routeoptimalisatie
– Statusmelding motor
– Open data integratie
– Aangepaste kaarten

– Nauwkeurig volgen van voertuigen
– Detectie en melding van botsingen
– Gegevensbeveiliging
– Begeleiding van de bestuurder in de cabine
– Geavanceerde gegevensverzameling

Secu-drive

Dit systeem (ook Safe-Drive of Eco-Drive genoemd) analyseerd alle gegevens die nodig zijn om de rijstijl van de bestuurders te monitoren en te verbeteren (verkrijgbaar met of zonder can-bus systeem). De volgende Standaardregistraties: snelheidsoverschrijding, brutaal optrekken en/of afremmen, brandstofverbruik, kilometerteller, enz zijn aanwezig op het back-end platform. Anderen kunnen gepersonaliseerd worden zoals:
 • inbreuken startonderbrekingsysteem Alcolock ,
 • openen en sluiten van deuren,
 • verlaten van de vaste route,
 • geolokalisatie van voertuigen,
 • identificatie van bestuurders,
 • automatische remote downloading van de gegevens afkomstig van de bestuurderskaart alsook van het massageheugen van de tachograaf.
 • geofencing
De rapportering bevat al deze gegevens:
 • brandstofverbruik,
 • acceleratie en deceleratie,
 • rij-anomalieën met historiek,
 • rij- en rusttijden
Secu-Drive beoordeelt duidelijk en objectief de rijstijl van de bestuurders. Dit draagt op termijn bij tot een verhoging van de verkeersveiligheid evenals een daling van de kosten (>10%). Kortom door het verminderen van ongevallen en slijtage van het voertuig.

MiX Vision

De MiX Vision registreert voor, tijdens en na een gebeurtenis visuele en objectieve gegevens. De on-board camera’s filmen telkens er een gebeurtenis zich voordoet; plotseling remmen, een sterke zijwaartse versnelling of door artificiële intelligentie vastgestelde evenementen (afstand tussen voertuigen, witte lijn overschreden, slaperigheid,…). Dit verbetert het rijgedrag, vermindert het aantal incidenten en verlaagt daardoor de TCO. De Mix vision is de objectieve getuigen om bestuurders te coachen en zo hun rijprestaties te verbeteren.

Asset Guard : Autonome Track & Tracer

Kan overal geplaatst worden zonder voeding

 • Snelle en eenvoudige installatie
 • Lokaliseert ter aller tijden de positie van uw activa
 • Robuuste en weerbestendige compacte behuizing
 • Compatibel met Mix Fleet Manager
 • Levensduurbaterij : meer dan 3 jaar (één AVL/dag)

 

Functies:

 • Trajectinformatie
 • Gebruiks- en reisraportering
 • Indicatie batterijniveau (alarm)

MiX Telematics, onze premium partner inzake wagenparkbeheer

MiX Telematics, opgericht in 1996, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen voor het beheer van wagenparken en mobiele activa. Met op maat gemaakte oplossingen in 120 landen en meer dan 750.000 connecties. Zij hebben hun referenties in sectoren zoals Olie & Gas, veiligheidsdiensten, goederentransport en openbaar vervoer. De producten en diensten van MiX Telematics bieden oplossingen inzake veiligheid, efficiëntie en compliance van wagenparken.

Geotab, dé wereldleider op het gebied van IoT en verbonden voertuigen

Sinds de oprichting in 2000 is Geotab Inc. uitgegroeid van een klein familiebedrijf tot een wereldleider op het gebied van oplossingen voor wagenparkbeheer en voertuigvolgsystemen. In 2020 werd Geotab het eerste telematicabedrijf met 2 miljoen verbonden voertuigen op één open platform, en ze hebben nu meer dan 3 miljoen leden wereldwijd

Geotab verwerkt dagelijks miljarden gegevenspunten en maakt gebruik van gegevensanalyse en machine learning om klanten te helpen de productiviteit te verbeteren, wagenparken te optimaliseren door middel van een verlaagd brandstofverbruik, de veiligheid van de chauffeur te verbeteren en te voldoen aan wet- en regelgeving.

oplossingen
Downloaden van tachograafgegevens
Preventie en beperking van ongevallenrisico's
oplossingencatalogus
deze pagina delen

Schrijf u in om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws!