Tacho & Alcolock

Alcolock, tachografen, om uw veiligheid op de weg te garanderen

Bezorg al uw mededwerkers een serene rust op de baan

De Business Unit Tachy & Alcolock heeft het historische DNA van het bedrijf bepaald, en vond zijn oorsprong uit de tachograaf in de jaren dertig. Als oorspronkelijke verdeler van het merk Kienzle, dat na verloop van tijd VDO werd (actueel: een dochteronderneming van de Continental-groep), heeft Rauwers in de loop der jaren een groot netwerk van tachograafinstallateurs uitgebouwd. Zij staan ten dienste van de gebruikers van tachografen die af fabriek door VDO op meer dan 85% van de vrachtwagens en autocars in Europa worden geïnstalleerd.

Als tweede pijler heeft de afdeling zich sinds 2010 geprofileerd als de pionier van alcoholsloten van het Canadese merk Alcolock™. Wij zijn met meer dan 40.000 toestellen actief op de Belgische, Franse, Duitse en Luxemburgse markt.

Het EU-mobiliteitspakket - eenvoudig uitgelegd in minder dan 6 minuten

Smart Tacho Solutions

6 Videos

DTCO Digitale Tachograaf

De digitale tachograaf (DTCO) heeft ons in het digitale tijdperk van het 2e millennium gebracht. Sinds 2019 zijn we in de periode van de slimme digitale tachograaf (Smart-Tacho DTCO 4.0) ingedoken, waar beheer en controle op afstand (DSRC) mogelijk is.

Alcolock™

Het alcoholslot zorgt ervoor dat er tijdens elke rit alcohol verbruik vermeden wordt. Het kan op elk type voertuig worden gemonteerd (auto, bestelwagen, vrachtwagen, bus, vorklift, …) en is beschikbaar met optionele instant alarm bij inbreuken, zelfs op de smartphone van de fleetmanager en dit voor een optimale opvolging.

DLK Pro S - Manuele overdracht van de tachograafgegevens

De Download Key is het universele hulpmiddel bij uitstek voor het manueel downloaden en archiveren van wettelijke gegevens van de digitale tachograaf.

DLD & Hosting - Automatische overdracht van de tachograafgegevens

De DLD is het ideale instrument om volledig automatisch de overdracht tussen de digitale tachograaf en het archiveringsplatform Tis-Web van VDO te laten gebeuren.

DLD met Hosting om:

 • de bedrijfskaart wordt veilig in onze Card Hotel bijgehouden
 • steeds up-to-date te zijn
 • de validiteit van uw bedrijfskaart nooit te overschrijden,
 • de gegevens van uw bestuurders en voertuigen op een regelmatige wettelijke basis te downloaden
 • gegevens correct, veilig en legaal te archiveren
 • een zorgloze gegevensoverdracht 24/7 te laten gebeuren

TIs-Web – Beheer en archivering van de tachograafgegevens

Tis-Web is het cloud-gebaseerde platform van VDO en zorgt voor:

 • geautomatiseerde archivering
 • analyse van rij- en rusttijden
 • dagelijkse rapportering van de activiteiten van uw bestuurders en voertuigen
 • voor de controle van de overtredingen
 • het automatisch opstellen van de loonfiche

Tis-Web vermijdt stress en boetes en staat voor een zorgloze sociale controle.

VDO en ACS-Alcolock, onze premium partners

VDO is een historische partner van Rauwers: onze relatie dateert terug van bij de Tweede Wereldoorlog, onder de naam Kienzle, een familie waar wij nauw mee verbonden waren. Het bedrijf, dat in 1871 in het Zwarte Woud is opgericht, heeft verschillende fusies en overnames achter de rug, maar is nog steeds een pionier in de tachograaf sector.

Onder de naam Mannesmann-Kienzle in de jaren ’80, vervolgens omgedoopt tot Siemens-VDO in de jaren ’90 en uiteindelijk opererend onder de naam Continental-VDO sinds 2010, met als doel een internationale speler te wordenn, waardoor ze aan de top kunnen blijven van de technologische vooruitgang en de aangeboden diensten.

ACS-Alcolock is de wereldwijde pionier in de strijd tegen rijden onder invloed van alcohol en drugs. Het bedrijf is opgericht in Toronto in 1970 en is wereldwijd actief. Hun breed gamma van producten heeft als doel levens te redden met innovatieve producten, door het aantal slachtoffers als gevolg van rijden onder invloed te verminderen.

Het Alcolock wordt zowel preventief gebruikt, om de mensen bewust te maken van de gevaren van rijden onder invloed, als een opvolgingsysteem in de juridische context. Het Alcolock is dus zowel nuttig in het kader van het beheer van commerciële vloten alsook in het juridisch aspect, bij veroordelingen door een politierechter.