De medewerkers beschermen/h2>

Bellengreville wordt doorkruist door een drukke gewestweg die een groot risico vormt voor de medewerkers die er aan het werk zijn.


De veiligheid van de medewerkers en teams

“Met verschillende incidenten in het achterhoofd, zoals afgerukte spiegels, de terugroeping van een voertuig of een team omwille van de voorbijrazende vrachtwagens en andere risicovolle situaties, trok een nabijgelegen werf op een dag mijn aandacht door de lichtsterkte van een signalisatiebalk. Ik heb daarna meteen zelf contact opgenomen met Sirac.

Zo ontmoette ik Laurent Brechignac, die voor mij de situatie analyseerde.”.
Jean-Philippe staat in voor de veiligheid van de medewerkers en teams die langs de gewestweg werken en de groene ruimten onderhouden, maar die ook worden ingezet tijdens festiviteiten, carnaval en andere evenementen.

Elk geval wordt aandachtig bekeken. En ook al is dit maar een klein gemeentehuis, Jean-Philippe Leloup kiest samen met de burgemeester altijd voor de beste veiligheidsoplossing.

Uiteindelijk werd de uitrusting op maat samengesteld om perfect in te spelen op alle noden: full led lichtbalken waarvan één met vooraf opgenomen au- dioboodschappen die zeer nuttig zijn tijdens festiviteiten en andere evenementen; eentje met een lengte aangepast aan de afmetingen van een kiepwagen met een gepersonaliseerd verlicht middenstuk en maar liefst acht kleine maar krachtige nanoleds in het radiatorrooster van zo’n mastodont!

Het is zo dat na een ongeval het team van het stadhuis de taak heeft om de weg vrij te maken. Zij nemen de glas- scherven en de brokstukken van de voertuigen mee in de kiepwagen en voorkomen nog meer ongevallen door de weggebruikers om te leiden.

Dat doen de mannen alle- maal tegelijkertijd met behulp van twee voertuigen: één aan het begin van de zone en een ander aan het einde, om de wagen waarmee de zone van het ongeval wordt vrijgemaakt te signaleren en te beschermen.

“De reactie van de medewerkers bleef niet lang uit”, vertelt Jean-Philippe Leloup. “Iedereen was het er unaniem over eens dat het veiligheidsniveau fenomenaal was”.”