Parking management

Een duidelijk en nauwkeurig beeld, betrouwbare instrumenten, voor uw parkeerbeheer

Oplossingen voor de handhaving van uw parkeerbeleid

De Business Unit Parking Management is het resultaat van onze pioniersdaad eind jaren zestig, met de invoering van de eerste parkeermeter in België (Place Collignon, Schaarbeek). In deze periode, waar de auto voor het grote publiek toegankelijk werd, ook gekenmerkt door de limieten van de auto-mobiliteit: de eerste verkeersopstoppingen, samen met de eerste parkeerproblemen. Tienduizenden parkeermeters vonden hun plaats op de trottoirs van de steden. Het doel was parkeerrotatie te verzekeren en langparkeerders tegen te gaan en ze naar buiten de stadskernen en openbare parkings te verdrijven (de eerste in Brussel dateert van Expo 1958).

De parkeermeters werden vervangen door parkeerautomaten die, met de opkomst van informatica en internet (IoT), echte computers geworden zijn. De technologie is zodanig geëvolueerd, evenwel de parkeerfunctionaliteiten beantwoorden nog steeds aan de bestaande behoeften: mobiliteit in winkelstraten en reservatie van de parkeerplaatsen voor de bewoners in de stad.

7000+ parkeerautomaten
20+ on-street actieve technici
40+ steden en gemeenten
350.000 dagelijks operationele parkeerplaatsen

De Business Unit Parkeerbeheer met zijn 25 medewerkers staat elke dag in voor de werking van meer dan 7.000 parkeerautomaten, goed voor een beheer van meer dan 350.000 parkeerplaatsen en dit in een 40-tal steden en gemeenten.

Technologische ontwikkelingen en met de komst van smartphones hebben het mogelijk gemaakt om parkeerrechten te betalen zonder gebruik te maken van een parkeerautomaat. Dit bracht ons tot het ontwikkelen van de Yellowbrick applicatie, de nummer één parkeerapp van België. Yellowbrick is beschikbaar in de steden die mobiliteit en comfort voor hun gebruikers centraal stelt.

Parkeerautomaten & Parking Autorisation System

Ons aanbod van autonome en geconecteerde parkeerautomaten voldoet aan de behoeften in elke wijk.

Parkeerautomaten

Oranje/rode zone parkeren met Citea™parkeerautomaat

De Citea™parkeerautomaat heeft als doel om de verkeersstroom in commerciële gebieden vloeiender te laten verlopen. Verkrijgbaar met verschillende betaalmethodes voor gebruikers (cash & cashless) samen met de connecties op externe platformen (vb: parkeercontrole door een Scanauto, betaling via smartphone, …).

Parking Autorisation System

Blauwe zone parking met Pico™ : De Pico™ voorkomt dat langparkeerders de parkeerplaatsen van de buurtbewoners inpalmen. Parkeren kan gratis aangeboden worden voor een vooraf bepaalde tijd. De registratie en activatie van de parkeertijd gebeurd door het invoeren van de nummerplaat op een aanraakscherm.

Smart Atmo Sensor

Meet de luchtkwaliteitsindex met behulp van uw netwerk van parkeermeters

Identificeren > Beter beheren

Terwijl de toenemende verkeersdruk in de Belgische steden leidt tot verzadigde wegen, blijkt uit verschillende indexcijfers van verkeersmetingen, zoals INRIX Traffic ScoreCard of TomTom Traffic Index, dat de Belgische structurele files zelfs tot de langste ter wereld behoren!

Gebruik van het bestaande netwerk van parkeermeters om de luchtkwaliteitsindex te meten

De Smart Atmo Sensor wordt in de kast van de parkeermeters geïnstalleerd en kan de vervuilingsgraad ter hoogte van ons lichaam meten.

Een doelgerichte lokale milieustrategie uitstippelen

Het systeem vangt de omgevingslucht op en identificeert en analyseert trends in de vervuiling.
Deze gegevens bieden de overheden de nodige parameters om een geschikte strategie voor het lokale leefmilieu uit te werken.

Scan-Auto: Automatische controle van parkeerrechten

De Scan-Auto – innovatief voertuig, met een bewezen doeltreffendheid, zorgt voor geautomatiseerd beheer en controle van parkeerrechten. De Scanauto controleert op alle locaties en is gekoppeld aan een intuïtief back-office systeem. Hierdoor worden  de administratieve lasten sterk verminderd. De integratie met uw huidige systemen (oa. met onze partners Intouch en Inforius) maakt een vereenvoudigd beheer van de parkeerrechten mogelijk.

Automatische scannen van parkeerovertredingen

  • Geintegreerd en geautomatiseerd systeem voor het oplijsten van de parkeerinbreuken en opvolging ervan
  • Equivalent aan een volledig team parkingstewards
  • Tot 15.000 nummerplaatlezingen per werkdag/scanauto

Demonstratie op eenvoudig aanvraag op locatie

Yellowbrick™

Yellowbrick de slimme betaaloplossing via smartphone.

De parkeergelden betalen op een eenvoudige en snelle manier, zonder naar de parkeerautomaat te hoeven tegaan.

 
 
 

 

Hectronic, onze premium partner voor parkeerbeheer

Hectronic biedt hoogwaardige gamma producten en diensten aan en is actief in het domein van parkeer- en tankstationbeheer. Hectronic is wereldwijd toonaangevend wat kwaliteit en innovatie betreft en is historisch gegroeid uit de Kienzle groep. Kienzle werd opgericht in 1922 en produceerde aanvankelijk tachografen. In de jaren zestig werd gestart met de productie van parkeermeters (toen nog analoog).

Wij hebben met hun een partnershap sinds de komst van de parkeermeter. In 1969 plaatsten we de eerste parkeermeters in België (Place Collignon, Schaarbeek). Hectronic, als leverancier van complete oplossingen die hard- en software met elkaar verbinden, hebben wij al vele jaren een succesvolle samenwerking door een traditie van innovatie en competentie.