Signalisatie

Lichtbalken, sirenes en toebehoren verhogen uw veiligheid bij interventies

Signalisatie

Lichtbalken, sirenes en toebehoren verhogen uw veiligheid bij interventies

Maximale veiligheid en zichtbaarheid tijdens uw prioritaire interventies

Federal Signal, gevestigd in Chicago, is ‘s werelds marktleider van prioritaire signalisatie voor voertuigen (politie en hulpverleners). Zij produceren al toebehoren voor voertuigen sinds het begin van de 20e eeuw en zijn de uitvinders van het zwaailicht, de lichtbalk en de elektronische sirene. In het begin van de jaren 70,  werd Rauwers hun eerste verdeler in Europa. In 1992 vestigden zij een Europees hoofdkantoor in Barcelona met de overname van een lokale fabrikant van signalisatie namelijk Vama, en vormde Federal Signal Vama.

Wij vertegenwoordigen hen in België, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg.

100.000+ voertuigen uitgerust in Europa
60+ vehicle conversion partners
1.000+ producten in gamma

Wij zijn actief betrokken bij de verbetering van de signalisatie van prioritaire voertuigen van hulpdiensten en meer specifiek van veel politiediensten. Zo hebben wij bijvoorbeeld de Belgische federale en lokale politie, de Franse ‘Gendarmerie’, de politie van Luxemburg en verschillende Duitse politiekorpsen uitgerust. Daarnaast hebben we in portefeuille tal van andere hulpdiensten, onder meer ambulances, brandweer, civiele bescherming en douanes. Onze ambitie is en blijft het verhogen van de verkeersveiligheid.

De meest recente ontwikkelingen gaan in de richting van Smart Police Systems, waarbij de bediening wordt geïntegreerd in het oorspronkelijke infotainment van de voertuigen, o.a. de bediening van ANPR- en observatiecamera’s, enz.

Valor

De Valor is een uniek lichtbalk met een gepatenteerde V-vorm. Dit maakt hem efficiënter en levert een volledige vermogen in zijaanzicht. Hierdoor wordt het risico op ongevallen bij het oversteken van kruispunten drastisch verminderd.

Deze polyvalente lichtbalk kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden:

  • «full blue», tijdens een interventie,
  • «blue-white», bij het naderen en doorkruisen van kruispunten,
  • «full white», om de interventiescène te verlichten,
  • «signalmaster», een directionele pijl om het verkeer om te leiden.

TacTic: Fend-Off Device

De Fend-Off Device: laat toe om een veilige interventiezone te crëeren door middel van een combinatie van een meerkleurige LED-display gekoppeld aan een lichtbalk. De TACTIC Fend-Off Device zorgt voor een veilig werkgebied en kan het verkeer bijsturen. Al rijdend inzetbaar tot een snelheid van 130 km/u. Het scherm kan nadien 45° worden gedraaid in de richting van andere weggebruikers, zowel links als rechts (Het interventievoertuig wordt haaks in de rijrichting geplaatst, en zorgt zo voor een optimale veilige interventiezone). De veiligheid van de hulpverleners stroomopwaarts is dus optimaal, onder meer op autosnelwegen.

Safety & Security Kit

Heeft u advies nodig of een offerte op maat?

De Safety & Security Kit voor politievoertuigen beschermt de inzittende evenals de bestuurders tegen fysieke impact en vermindert de verbale agressie aanzienlijk.

De integriteit van de agenten wordt gegarandeerd, geen risico meer op besmetting van welke aard dan ook. Omdat de aangehoudene volledig geïsoleerd is, zijn de politieagenten beschermd tegen elke vorm van agressie.

Het onderhoud samen met het ontsmetten van de kit is heel eenvoudig (zelf met gebruik van een tuinslang) : geen ziektekiemen, virussen en viese geurtjes meer in het interieur van het voertuig.

Traffic Storm +

De Traffic Storm Plus is een laag profiel lichtbalk en bij uitstek ideaal voor de communicatie met andere weggebruikers, zelfs aan hoge snelheden. Zijn inklapbaar LED-bord, dat van meer dan 200m zichtbaar is, kan tot 180 km/u worden geopend en is voorgeprogrammeerd met 200 zelfgekozen boodschappen (bv in verschillende talen). De lichtbalk kan ook worden uitgerust met diverse observatie- en ANPR camera’s, alsmede met een signalmaster, sirene en vaste zoeklichten aan voor- en zijkanten.

Allegiant

De Allegiant is actueel de lichtbalk met het laagste profiel op de markt en is met zijn ultramoderne aerodynamica de meest ecologische lichtbalk. De omnidirectionele lichtopbrengst is ongeëvenaard dankzij de ultracompacte meerkleurenmodules die naar wens kunnen worden geconfigureerd (blauw, wit, amber, rood, groen). De Allegiant is de enigste lichtbalk met “bed lights”, die het mogelijk maakt de werkplek achteraan het voertuig te verlichten.

Smart Police System

Het Smart Police System is een geïntegreerd controlesysteem dat toegankelijk is via het originele aanraakscherm van het voertuig.

Alle extra uitrustingen kunnen rechtstreeks worden bediend vanaf het touch screen dat standaard in het voertuig is ingebouwd. Deze is aangesloten op een PC in de auto.

Het beschikt over een intuïtieve grafische interface met alle aangesloten functies, zoals lichtbalk, sirene, ANPR, GPS, on-board camera, enz.

Nanoleds Grilllichten

De NanoLED’s zijn ultracompact en uiterst krachtig en bestaan uit leds met een hoge lichtintensiteit. Dankzij hun kleine formaat, licht gewicht, gemakkelijke installatie en een hoge lichtsterkte, onderscheidt de Nanoled-serie zich van de standaardproducten op de markt.
Ze zijn geschikt voor multifunctionele installaties om de veiligheid in noodsituaties te verhogen en zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, kleuren en lichtniveaus.

Pilot

Deze bestseller is geschikt voor algemene signalisatie, of kan worden gecombineerd met lichtbalken om de effectiviteit van de urgentiesignalisatie te vergroten. De Solaris-technologie zorgt voor een uitzonderlijke lichtbundel met superieure off-axis helderheid en elimineert donkere vlekken. Eenvoudig, doeltreffend, de Pilot heeft zijn efficiëntie en duurzaamheid bewezen. Alle modellen zijn uitgerust met multi-voltage circuits voor auto’s, bestelwagens en vrachtwagens.

Directionele pijl - Signal Master

Extra signalisatie aan de achterzijde van het voertuig om het verkeer doeltreffend te kanaliseren in geval van een incident of een omleiding. Ideaal om veilig te werken.

De Signal Master kan buiten (IPX9K) of in elk type voertuig gemonteerd worden. Het relatief lage stroomverbruik betekent dat hij lange tijd operationeel kan blijven. Het ultraplatte profiel zorgt voor minder luchtweerstand en dus een lager brandstofverbruik.

Federal Signal Vama, onze premium partner in signalisatie

Federal Signal Vama, de Europese marktleider op het gebied van voertuig-signalisatie, biedt geïntegreerde oplossingen aan diverse doelgroepen: politie, ziekenhuizen, brandweer, hulp- en reddingsdiensten en dienstvoertuigen. Als Europese dochteronderneming van de honderdtwintig jaar oude Federal Signal Group uit Chicago, combineert Federal Signal Vama innovatie, expertise en een streven naar superieure service en ondersteuning. Deze gemeenschappelijke waarden hebben ons sinds 1968 samengebracht.

Onze verdelers

Indien u gebruik wenst te maken van onze diensten, vindt u hier de adressen van onze verdelers voor de installatie van uw apparatuur en de lijst van onze Service Centers.

Abonneer je om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws!

Naam
Privacybeleid(Vereist)