Alcolock

[av_slideshow_full size=’no scaling’ min_height=’0px’ stretch=” animation=’slide’ conditional_play=” autoplay=’false’ interval=’5′ control_layout=’av-control-default’ src=” attachment=” attachment_size=” position=’top left’ repeat=’no-repeat’ attach=’scroll’ av_uid=’av-artls’ id=” custom_class=”]
[av_slide_full slide_type=’image’ id=’2600′ video=’http://’ mobile_image=” fallback_link=’http://’ video_format=” video_ratio=’16:9′ title=” heading_tag=” heading_class=” custom_title_size=” custom_content_size=” caption_pos=’caption_bottom’ link_apply=” link=’lightbox’ link_target=” button_label=’Click me’ button_color=’light’ link1=’manually,http://’ link_target1=” button_label2=’Click me’ button_color2=’light’ link2=’manually,http://’ link_target2=” font_color=” custom_title=” custom_content=” overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-jjst0mnn’ admin_preview_bg=”]

HOE zit het met het Alcoholslot ?

De betrokken beroepschauffeurs

Europa eist een gelijkschakeling van de wet op 0,2 g/L overal in Europa tegen 2020.

In België het alcoholpercentage in het bloed is strikt beperkt tot 0,2 g/L bloed (BAC) gelijk aan 0,09 mg/l uitgeademde lucht (BRAC) voor beroepschauffeurs die een transport van goederen of personen uitvoeren. Met inbegrip van de buschauffeurs, touringcarbestuurders, chauffeurs van schoolvervoer en vrachtwagenbestuurders (rijbewijs categorie C en D met medisch attest), taxi’s (rijbewijs B + medisch attest), koeriers, vertegenwoordigers, enz.
Er dient hierbij opgemerkt te worden dat dit geldt voor alle loontrekkenden van een dergelijke onderneming en niet alleen voor de chauffeurs, maar ook voor de kaderleden, vertegenwoordigers, enz.


Zie ook: Draagbare en vaste alcoholtesters

Een advies, een aanbod op maat? Contacteer ons.


ALCOLOCK™ serie L

De ALCOLOCK™ L kan in zware werkomstandigheden worden gebruikt en is ondersteund door technische processen die bestendig zijn tegen trillingen, stof, vocht en extreme temperaturen.

Gebruiksgemak
De bestuurder blaast een paar seconden in het wegwerp mondstuk van de ALCOLOCK™ L. Het toestel analyseert vervolgens het ademstaal en geeft de te volgen instructies via het LED-scherm.
De ALCOLOCK™ L is ook uitgerust met antifraudedetectie, zoals sensoren die een menselijke adem van een mechanische kunnen onderscheiden.

Gegevensbeheer
De nieuwe ALCOLOCK™ L slaat de gegevens automatisch op. Deze worden versleuteld volgens de AES 128-norm. Alle gegevens van alle voertuigen kunnen online worden bekeken op de centrale server van de vloot met behulp van de Alcofleet™ software.


ALCOLOCK™ in bedrijven

De installatie van alcoholsloten in transportbedrijven is echter geen sinicure. Het is belangrijk om dit te doen na een grondige voorbereiding.

Na het plaatsen van een alcoholslot moeten de bestuurders een opleidingsplan krijgen voor het gebruik ervan. Het is zeer belangrijk dat de ondernemingsraad en de werknemers (vertegenwoordigd door hun vakbond indien aanwezig) samen een preventieplan bepalen waarin alle beperkingen inzake alcohol en drugs duidelijk worden vastgelegd. Er wordt een planverantwoordelijke aangewezen, die elke belemmering van het reglement moet opvolgen. De arbeidsarts of elke andere bevoegde persoon stemt ermee in om, indien mogelijk, de vertrouwelijkheid te bewaren.

Het alcoholslot moet regelmatig worden gecontroleerd door een bevoegde expert om te zien of de apparatuur nog steeds conform is met de voorschriften die van toepassing zijn (minimum één keer per jaar).

Wetgevende referenties: Het is CAO 100 (collectieve arbeidsovereenkomst nr. 100) die de regels bepaalt voor de preventie inzake alcohol en drugs in bedrijven – http://www.werk.belgie.be/defaultTab.aspx?id=24098.
[/av_textblock]

Schrijf u in om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws!