ANPR: voertuigen in overtreding identificeren

Een "HIT" aangegeven voor elke geïdentificeerde afwijking

Betrouwbaar en snel, om je effectief te ondersteunen bij je patrouilles

Het ANPR-systeem, dat staat voor “Automatic Number Plate Recognition”, is een betrouwbaar en uiterst nuttig hulpmiddel bij je dagelijkse politiewerk.

Dankzij de krachtige camera’s en het geavanceerde detectiealgoritme scant en analyseert ANPR automatisch de nummerplaten die je op je weg tegenkomt en waarschuwt het je in geval van een overtreding of defect.

ANPR, getest en goedgekeurd door de politiezone Brussel-Noord

Gert Caremans, 1ste verkeersinspecteur – Politiezone Noord

Gert Caremans is 1e Verkeersinspecteur bij de Politiezone Brussel Noord. Deze agent gebruikt het ANPR-systeem regelmatig tijdens zijn patrouilles op het terrein. Dit zijn zijn indrukken van het systeem:

“Eén keer per week download ik de database met gemarkeerde voertuigen. Tijdens onze rondes activeer ik de ANPR en het systeem filmt dan continu. Elke keer als er een afwijking wordt geïdentificeerd, klinkt er een ‘HIT’. We vragen de Cicant (via Astrid) om de overtreding van het betreffende kenteken te controleren en te bevestigen, voordat we de procedure starten. Elke week worden er tussen de 50 en 60 overtredingen geregistreerd: geen verzekering of rijbewijs, gestolen auto, hotlist en andere. Het ANPR-systeem werkt soepel en is zeer efficiënt.

Heb je advies of een offerte op maat nodig?

Meer informatie over dit product?
deel deze pagina