DRONE IN SAMBREVILLE

april 17, 2019

Overvliegen om de situatie in te schatten

De reddingszone van Val de Sambre maakt gebruik van drones die zijn ontworpen om over branden te vliegen en zo de manier te optimaliseren om in te grijpen tijdens rampen, door een bredere kijk op de site te hebben.

Zichtbaarheid en identificatie

Voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën, hebben we in 2016 twee drones aangekocht. Ze zijn bedoeld om over branden te vliegen, om zo een duidelijkere kijk te hebben op hoe te reageren op rampen. Dit met het oog op effectief beheer in termen van branden blussen, preventie, reddingsacties of het localiseren van voertuigen.

Deze opnames zijn bedoeld voor interne didactische doeleinden om onze acties te analyseren en te evalueren hoe onze prestaties kunnen worden verbeterd en geoptimaliseerd.

Preventie

Naast het analyseren van een brandsituatie, gebruiken we ze ook preventief tijdens festivals als Espéranzah.

Wanneer een grote menigte samen komt, is het van groot belang om de positionering van elk voertuig te kennen op basis van de grootte, functie en gebruik ervan om elkaar niet te hinderen. Ze kunnen bovendien ook ingezet worden bij het zoeken naar vermiste personen.

En de nacht?…

Tijdens nachtelijke interventies werd het duidelijk dat de identificatie en het localiseren van voertuigen in het donker bijna onmogelijk bleek… Er moest dus naar een oplossing gezocht worden voor deze problematiek…

Er moest dus naar een oplossing gezocht worden voor deze problematiek… Eén ding in gedachten na dit probleem: hoe het op te lossen?…

AirEl

Na contact te hebben genomen met Olivier Saussez, stelde Olivier me de AirEl voor. De AirEl-markering werkt perfect in het donker, zodat er geen twijfel meer bestaat over de identificatie van de voertuigen.

Soms vragen we helikopterondersteuning van de Federale Politie of van Bras Sur Lienne, ook hun taken werden door deze technologie vergemakkelijkt.

Conclusie

De beelden van de drone, samen met de onfeilbare identificatie van de AirEl, geeft ons een onvergelijkbare doeltreffendheid!

We zullen ook onze andere voertuigen uitrusten met een AirEl-systeem.

AirEl

Lichtgevende en thermische SYSTEEM

Welgekend bij het leger, AirEl is een lichtgevend systeem voor feilloze herkenning dat wordt geïnstalleerd op het dak van de voertuigen en dat essentieel is in noodgevallen waarbij meerdere diensten moeten samenwerken. Gebruikte technologieën: lichtgevend en/of thermisch infrarood nummer.

Dimitri Vancauwenbergh en Olivier Saussez (Rauwers).

Dimitri Vancauwenbergh, logistiek en technisch coördinator van de hulpverleningszonde Val de Sambre. Electro-mecanicien van beroep en vrijwillig brandweerman sinds 1987. Het is een echte roeping die hem altijd heeft gewijd aan het beroep van vuur, net als zijn vader. Hij woonde een indrukwekkend aantal cursussen, patenten, trainingen en upgrades bij, ten koste van vele avonden en weekenden: ambulance, brandweer, korporaal, sergeant, sergeant-majoor, adjudant. En hij is niet van plan daar te stoppen omdat hij de opleiding van officier wil volgen om professionele brandweerman te worden.

Advies of een offerte op maat nodig?

Oplossingen catalogus
deel deze pagina

Abonneer je om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws!

Naam
Privacybeleid(Vereist)