Politiezone Oostende

april 17, 2019

HET TIJDPERK VAN ELEKTRISCHE VOERTUIGEN BIJ DE PZ OOSTENDE

De politie van Oostende kreeg er in september 2018 vijf elektrische voertuigen bij, dat is een derde van het nieuwe wagenpark. Een echte innovatie voor deze politiezone. De ervaren wijkdienst heeft sterk bijgedragen om tot de beste keuze te komen: de Nissan Leaf.

 

Een elektrische wagen wordt echter niet uitgerust met prioritaire licht- en geluidssignalisatie zoals een klassieke dienstvoertuig. De batterij en de autonomie zijn bepalende factoren die al snel hun grenzen kunnen bereiken.

Stéphane Leclercq werd om raad gevraagd, zodat het comité het meest geschikte materiaal zou aankopen.

Voor welk type missies ?

De wijkwagens worden normaal gebruikt door de wijkagenten die nauwe contacten onderhouden met de buurt. Maar aan de Belgische kust worden ze ook vaak ingezet tijdens toeristische periodes in de zomer en winter.

Ofwel om straten af te zetten, of om het verkeer om te leiden tijdens feestelijkheden, nocturnes of lokale markten. De anonieme wagen zal voornamelijk voor millieuhandhaving gebruikt worden.

Waarom een mini Legend lichtbalk ?

Stéphane heeft de Mini-Legend-lichtbalk aanbevolen, deze lichtbalk is perfect afgestemd op het formaat van de Nissan Leaf en ook wegens het opmerkelijke lichtgevende vermogen met bijzonder laag verbruik van de Solaris leds! En om af te sluiten ook nog een AS320-sirene die weinig verbruikt met Public Address om de bevolking, waar nodig, toe te spreken.

Van links naar rechts: Stéphane Leclercq (Sales Rauwers), Philip Caestecker (Hoofd van het Korps Politiezone Oostende) met 3 agenten van zijn team en Thomas Vandervercken (EV Sales Nissan Belux).

 

Advies of een offerte op maat nodig?

Oplossingen catalogus
deel deze pagina

Abonneer je om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws!

Naam
Privacybeleid(Vereist)