Welke uitrusting kiezen?

maart 28, 2020

SOMS HELPT HET TOEVAL EEN HANDJE…

In maart 2019 zag het DRK Kreisverband zich door het verlies van een van de ‘Notarzteinsatzfahrzeug’ voertuigen verplicht om zo snel mogelijk een nieuw aan te schaffen.

En dit voertuig was meteen beschikbaar!

Omwille van de veel te lange levertermijn ging Jan- Marc op zoek naar een alternatief. Daarbij botste hij op een gloednieuwe Ford S-Max, ontwikkeld door Binz, die al was uitgerust met een V-lichtbalk van Rauwers in Altenkirchen.

“Ik geef toe dat we aanvankelijk perplex stonden… Persoonlijk heb ik er even aan moeten wennen”, aldus Jan Marc, “want we zijn de klassieke lineaire lichtbal- ken gewoon. De spitse voorkant is niet zo gebruikelijk. Maar op het terrein werd ik me maar al te snel bewust van de ongeëvenaarde lichtsterkte !

Het verkeer maakt veel sneller plaats dan vroeger. En ook al zijn we wette- lijk verplicht om de sirene te gebruiken, de lichtsterkte van de lichtbalk is zo groot dat de sirene bijna overbodig wordt! Echt ongelofelijk! Dit vergroot duidelijk het veiligheidsgevoel aan boord.

De Valor-lichtbalk is vrij discreet, tot hij in actie komt!
Uiteindelijk heeft het toeval ons dus een handje heeft geholpen, met een verrassend resultaat!”

Jan-Marc Heuten is paramedisch ambulancier bij het DRK Kreisverband Altenkirchen. De mobiele hulpdienst heeft ongeveer 95 medewerkers op post op vijf locaties in de regio Altenkirchen/Westerwald in Rijnland-Palts. Het totale wagenpark telt 17 voertuigen.

Advies of een offerte op maat nodig?

Abonneer je om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws!

Naam
Privacybeleid(Vereist)